sobota, 8 września 2012

Przepis Kurczakburger, pewna uwaga

Potrzebne Składniki:
-bułka
-ketchup (polecam Tortex pikantny)
-kotlet wołowy
-liść sałaty lodowej

Przygotowanie sałaty:
1. Ustawiamy piekarnik na 220 stopni, od spodu od góry.
2. Gdy piekarnik się nagrzeje, wsadzamy liść sałaty lodowej (trzeba go tylko lekko podsuszyć).
3. Po podsuszeniu kruszymy go do miski.

Wykonanie:
1. Bułkę rozkrawamy na pół i wsadzamy obie połowy i kotleta do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni, ustawiamy na 2 fale.
2. Po podgrzaniu kotleta i bułki, kładziemy kotleta na bułkę, polewamy ketchupem, sypiemy pokruszoną sałatę i składamy.


Drobna Uwaga:
W roku szkolnym będę mniej pisał, ponieważ mam dużo nauki i często nie mam dostępu do komputera.

2 komentarze:

  1. Jaki to kurczakburger, gdzie to mięso z kurczaka? Lipa

    OdpowiedzUsuń
  2. Kotleta to i drobiowego możesz, nie ma problemu...

    OdpowiedzUsuń